Профорієнтаційну зустріч з учнями загальноосвітніх шкіл Харкова та області провели представники Харківського національного університету внутрішніх справ та Головного управління Національної поліції в Харківській області.
Ректор університету Дмитро Швець зазначив, що Харківський національний університет внутрішніх справ – відомий і потужний заклад вищої освіти, навчатися в якому мріють багато юнаків та дівчат. Університет розбудовується, покращує навчальну та матеріально-технічну базу, впроваджує нові актуальні для сьогодення спеціальності.
Знайомство з університетом та роботою в поліції розпочалося ще у фойє Будинку культури поліції, де факультети університету презентували спеціальності та спеціалізації, за якими готують фахівців для Національної поліції. Працівники та курсанти факультетів розповіли школярам про переваги професії правоохоронця, пояснили особливості оформлення особових справ та подання документів для вступу до вишу, про умови навчання та проживання в університеті. Вони поінформували молодь про можливість навчатися на кафедрі військової підготовки університету та отримати військову спеціальність. Також зазначили, що кандидати з числа цивільних осіб, які бажають навчатися у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (курсанти), повинні пройти обов’язкову електронну реєстрацію на сайті https://osvita.np.gov.ua/.
Для всіх присутніх колектив художньої самодіяльності та підрозділ барабанщиць університету підготували концерт.

ВЗГ ХНУВС