Харківський національний університет внутрішніх справ відвідали заступник шерифа, інструктор програми DARE Тім Фелтон, керівник програми DARE, представник департаменту поліції міста Джермантау штату Вісконсін Джеф Сміт, керівник відділу відбування покарань округу Ваукеша капітан поліції Карла Габор, начальник слідчого відділу у штаті Айвова лейтенант поліції Георг Кінг та капелан ФБР США Грег Янг. Мета візиту – проведення лекцій на тему «Капеланство в поліції».
З представниками делегації зустрілися ректор університету полковник поліції Дмитро Швець та перший проректор університету підполковник поліції Сергій Бортник.
Представники програми DARE ознайомили присутніх із головними завданнями капеланства – це підтримка особового складу та поліцейських, які працюють з цивільним населенням, забезпечення своєрідного мосту між поліцією та суспільством.
На прикладі Сполучених Штатів Америки було розглянуто світовий досвід запровадження капеланства в поліції, де капелани проходять спеціальні тренінги перед тим, як обіймати свої посади.
Представники іноземної делегації розповіли про свій власний досвід роботи в поліції, особисті досягнення та кризові ситуації, які спонукали їх звернутися до капеланів у своїй державі. Гості наголосили на важливості запровадження посад капеланів з метою подолання кризових ситуацій та стабілізації емоційного стану поліцейських. Таку важливість вони обумовили тим, що поліцейському легше відкритися капелану, ніж практичному психологу. Також присутніх ознайомили з американською системою підтримки поліцейських «Peer support», яка дозволяє відкоригувати психологічний стан поліцейських, які стали учасниками стресових ситуацій.
Учасники програми DARE представили пілотний український проект «Капеланський патруль».
Після лекції представників делегації ознайомили з матеріально-технічною базою університету.

ВЗГ ХНУВС