Відбулося засідання наукового гуртка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ, присвячене Всесвітньому дню дитини, яке з 1990 року відзначається 20 листопада як день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Саме в цей день Генеральною Асамблеєю ООН були прийняті основоположні документи у сфері захисту прав дитини – Декларація прав дитини (20.11.1959 р.) та Конвенція про права дитини (20.11.1989 р.).

Відкрила засідання керівник гуртка доцент кафедри, кандидат юридичних наук, доцент, полковник поліції Ірина Казанчук, яка у вступному слові розповіла про шлях, який пройшла кафедра за 25 років існування Університету, наголосила на важливості та перспективності науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти за профілем кафедри, а також відзначила основні наукові проблеми, що розробляються науково-педагогічним складом кафедри за участі курсантів. У своєму виступі вона також звернула увагу на перспективи участі курсантів у наукових заходах університету та інших закладах вищої освіти (науково-практичних конференціях, семінарах, круглих столах), порядок підготовки та подання наукових доповідей.

У засіданні гуртка взяла участь старший науковий співробітник відділу організації наукової роботи ХНУВС, кандидат юридичних наук Тамара Яценко, яка ознайомила членів гуртка з науковими здобутками університету та можливостями участі курсантів у Всеукраїнських конкурсах наукових робіт. З курсантами було обговорено тематику та правила оформлення наукових робіт, методологію науково-дослідної діяльності, стандарти академічної доброчесності.

Заслухано було наукові доповіді окремих курсантів з актуальних питань адміністративного права, діяльності органів (підрозділів) Національної поліції України, механізму адміністративно-правового захисту прав дитини в Україні.

Ірина Казанчук та Тамара Яценко підкреслили доцільність наукової діяльності курсантів, яка сприяє їх всебічному розвитку та надає можливість використати набуті знання в майбутній практичній діяльності.

ВЗГ ХНУВС