Для студентів 3 курсу денної форми навчання (групи Ф-6-ПЗ-дср-17-1 та Ф-6-ПЗ-дср-17-3) спеціальності «Право» факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом кандидатів юридичних наук, доцентів кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ірини Василько, Ірини Кирєєвої та викладача кафедри Дар'ї Кригіної проведено сумісне виїзне заняття у формі тренінгу від Національної асоціації адвокатів України: «Найпростіші форми ведення бізнесу (оподаткування, розрахунки): що маємо і чого очікувати».

Лектором тренінгу стала адвокат адвокатського об'єднання Юлія Гудименко, яка ознайомила майбутніх правників з особливостями ведення малого та середнього бізнесу – вибором форми ведення бізнесу, особливостями оподаткування, обмеженнями щодо розрахунків, а також відповідальністю. Оскільки сьогодні в Україні триває етап активної законотворчості, то було розглянуто й нововведення, які мають з’явитися найближчим часом.

Детально було розглянуто: питання фінансової, кримінальної та адміністративної відповідальності за ведення господарської діяльності без оформлення; як встановити порушення та притягнути до відповідальності; що варто врахувати при виборі форми ведення бізнесу та ін.

Проведений захід дав можливість здобувачам вищої отримати нові знання та усвідомити важливість набуття ґрунтовних теоретичних знань з господарського, податкового, фінансового права, бухгалтерського обліку та інших навчальних дисциплін для їх успішного застосування у практичній діяльності.

ВЗГ ХНУВС