В університеті відбувся круглий стіл «Кадрове забезпечення підрозділів Національної поліції: окремі проблеми та шляхи їх вирішення», присвячений 25-річчю Харківського національного університету внутрішніх справ. Круглий стіл був організований кафедрою трудового та господарського права факультету № 2.

Відкрив засідання завідувач кафедри трудового та господарського права Костянтин Мельник, який у своєму вступному слові привітав учасників круглого столу з 25-річчям університету та окреслив основні сучасні проблеми у комплектуванні кадрів Національної поліції.

Помічник начальника Управління кадрового забезпечення з організаційно-штатної роботи ГУНП в Харківській області Артем Павленко ознайомив присутніх зі штатною чисельністю підрозділів ГУНП в Харківській області та проблемними питаннями заповнення вакансій у відповідних поліцейських підрозділах.

Голова комітету первинної профспілкової організації працівників університету Валерій Московець у своєму виступі торкнувся широкого кола питань кадрового забезпечення підрозділів Національної поліції від практики комплектування підрозділів Національної поліції випускниками закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання до питань захисту трудових прав поліцейських поліцейськими профспілками.

Декан факультету № 2 Костянтин Гарбузюк зосередив увагу на актуальних питаннях роботи поліцейських комісій при прийнятті на службу в поліцію. Також він висвітлив низку проблем щодо кадрового забезпечення поліції та запропонував конкретні шляхи їх вирішення.

З актуальними також виступили заступник декана факультету № 2 Сергій Гіренко, завідувач кафедри конституційного і міжнародного права Микола Марчук, завідувач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки Олександр Моргунов, завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін Олексій Зайцев, провідний фахівець відділення виховної і соціально-психологічної роботи відділу кадрового забезпечення Тетяна Сазонова та ін.

Жваві дискусії відбулися навколо питань відбору до Національної поліції, зокрема щодо психологічної стійкості кандидатів на службу в поліцію, якості спеціальної перевірки при прийнятті до поліції, рівня фізичної підготовленості кандидатів на навчання у заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання.

ВЗГ ХНУВС