Курсант 3 курсу факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ рядовий поліції Владислав Плеханов взяв участь у другому модулі тренінг-курсу «Технології проведення журналістських розслідувань 2.0», який організувала громадська організація «Регіональне об’єднання молоді» в рамках реалізації проекту «Школа журналістських розслідувань».

Участь у триденному тренінгу в м. Одеса взяли журналісти та громадські активісти з різних населених пунктів України. Тренерами виступили Олександр Курбатов – головний редактор проектів журналістських розслідувань, журналіст-розслідувач із 24-річним досвідом роботи та Юлія Зальцберг – викладач антикорупційної школи для журналістів-розслідувачів і активістів, аналітик у сфері запобігання корупції.

Під час участі у другому модулі тренінгу учасники працювали у групах, збирали та перевіряли інформацію під час «роботи в полях», проводили власні розслідування та презентували отримані напрацювання, а також розбирали як приклади останні резонансні розслідування.

Представник факультету № 4 (кіберполіції) університету Владислав Плеханов виступив із доповіддю про результати проведеного ним розслідування щодо незаконного ввезення, продажу та використання в Україні пристроїв глушення радіозв’язку (станцій завад), що дозволяють здійснювати незаконне втручання у роботу телекомунікаційних мереж мобільного рухомого зв’язку та бездротових локальних мереж Wi-Fi і Bluetooth. Доповідь викликала велику зацікавленість у інших учасників тренінгу та його організаторів.

Перший модуль тренінг-курсу проходив в жовтні в м. Запоріжжя, третій відбудеться в середині грудня в м. Київ.

Проект «Школа журналістських розслідувань» реалізується громадською організацією «Регіональне об’єднання молоді» у партнерстві з німецькою організацією «Media in Cooperation and Transition» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

ВЗГ ХНУВС