Доцент кафедри іноземних мов факультету № 1 Олександр Левашов та старший викладач кафедри Анатолій Коршенко відвідали Люботинське відділення поліції Харківського відділу поліції ГУНП в Харківській області, відділ освіти Люботинської міської ради, навчальні заклади м. Люботин. Представники кафедри розповіли про умови вступу і навчання у закладі вищої освіти; специфіку підготовки курсантів, студентів, слухачів за різними спеціальностями та формами навчання, а також презентували рекламно-агітаційні матеріали про ХНУВС. Під час бесід вони зазначили, що вибір професії для кожної молодої людини – це вибір подальшого шляху навчання й праці, свого місця в житті.

За сприянням кафедри курсант 1 курсу факультету № 1 Ірина Галенда відвідала Люботинську гімназію № 1, в якій  навчалась, і провела цікаву змістовну зустріч з учнями 11-х  класів. Ірина розповіла школярам про правила вступу, умови  навчання,  про побут і дозвілля курсантів і студентів. Старшокласники з цікавістю слухали інформацію про університет. Учні гімназії отримали інформаційні буклети ХНУВС та плакати, подякували за корисну зустріч та висловили побажання щодо проведення таких заходів і в майбутньому.

Кафедра іноземних мов факультету № 1 приділяє значну увагу профорієнтаційній роботі серед учнівської молоді, проводить численні зустрічі, бесіди, тематичні уроки та інформаційні години, а також залучає курсантів до профорієнтаційних заходів. Профорієнтація є одним із видів допомоги людини в усвідомленні своїх цілей, потреб, цінностей, у самовизначенні. Головним завданням цієї роботи є надання випускникам практичних порад і рекомендацій з особистого розвитку й успішного вибору професійного шляху.

ВЗГ ХНУВС