З метою вшанування багатогранного творчого доробку Тараса Григоровича Шевченка Міністерство освіти і науки України вже десять років поспіль організовує проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. І етап конкурсу було проведено 15 листопада 2019 року в Харківському національному університеті внутрішніх справ у межах Тижня української писемності та мови.

Учасники конкурсу демонструють здатність до критичного мислення, творчі здібності, належне володіння художнім словом, грамотність. Організатором заходу стала кафедра українознавства факультету № 2.

Відбулися два тури І етапу конкурсу. Перший тур проводився як вікторина на знання біографії та творчості Кобзаря. У другому турі, до якого пройшло 46 курсантів та студентів, учасникам треба було написати твір-роздум за однією із запропонованих тем. До вшанування українського генія долучились декан факультету № 2 Костянтин Гарбузюк та заступник декана факультету № 4 Геннадій Звірянський. Вони поповнили новими експонатами Шевченківську аудиторію, продовжуючи традицію, започатковану керівництвом університету.

Переможцями серед курсантів стали:

І місце – курсантка факультету № 2 Катерина Паскаль;

ІІ місце поділили курсантка Софія Литвиненко та курсантка факультету №3 Євгенія Акуленко;

ІІІ місце посіла курсантка факультету №3 Карина Кордюкова.

Також журі відзначило оригінальність викладення думок у творах курсантів факультету №1 Віталія Найди та Анастасії Голуб.

Переможцями серед студентів стали:

І місце – Аліна Піліпака;

ІІ місце – Діана Меланич;

ІІІ місце – Анастасія Рудич та Проскурня Карина.

Вітаємо переможців та бажаємо гідно представити наш університет у  випробуваннях обласного й загальнодержавного етапів конкурсу.

ВЗГ ХНУВС