З нагоди ювілею Харківського національного університету внутрішніх справ, який цього року відзначає 25 річницю з дня свого створення, відбулося розширене засідання кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1.

У рамках засідання відбулася презентація монографії академіка Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора Олександра Бандурки «Камо грядеши, Україно? Куди йдеш, Україно?».

У монографії автор намагається всебічно проаналізувати соціально-економічну та політико-ідеологічну ситуацію в українському суспільстві, розкрити причини та умови, які гальмують розвиток України та запропонувати шляхи виходу держави з політичної та економічної кризи. Саме цим цілям присвячені окремі розділи монографії, зокрема, «Старт України в незалежність», «Українська нація і національна ідея», «Український народ і мова», «Національна безпека України», «Українці на чужині», «Соціальний захист населення», «Перспективи та стратегічні пріоритети України».

Питання «Куди йдеш, Україно?» автор адресує не лише собі, а всьому Українському народу, його державним і політичним діячам, і відповідь на нього маємо дати всі ми разом.

ВЗГ ХНУВС