Доцент кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Юлія Татаркіна провела профорієнтаційний захід з учнями 11-х класів Харківської спеціалізованої школи I-III ступенів № 5 Харківської міської ради Харківської області.

Юлія Татаркіна розповіла про університет та звернула увагу на те, що ХНУВС успішно діє вже 25 років. Проінформувала про умови вступу і навчання у закладі вищої освіти; специфіку підготовки курсантів, студентів та слухачів за різними спеціальностями та формами навчання. Також представник університету розповіла, що для студентів денної та заочної форм навчання діє кафедра військової підготовки (http://www.univd.edu.ua/uk/dir/1866/kafedra-viyskovoi-pidgotovky), після закінчення якої випускники отримують військове звання «молодший лейтенант запасу». Для вступників – підготовче відділення (http://www.univd.edu.ua/uk/dir/454/pidgotovchi-kursy).

Викладач наголосила, що в університеті створені всі умови для ефективного навчання – сучасна матеріально-технічна база, високий рівень кваліфікації науково-педагогічного персоналу, належні санітарно-побутові умови для проживання курсантів і студентів у гуртожитках. Постійно проводяться культурно-масові та спортивні заходи.

Школярі виявили велику зацікавленість, ставили запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС