У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося урочисте відкриття Дебатного Клубу, мета якого – навчити молодь виступати перед аудиторією, правильно аргументувати свою позицію, швидко будувати лінію захисту та спростовувати аргументи опонентів. Відкрив захід ректор університету Дмитро Швець. Він підкреслив важливість створення такого клубу в університеті та залучення до його лав молодих людей. «Ті, хто володіють даром красномовства, вміють нестандартно, критично мислити й аргументувати власну позицію, стають успішними людьми у професійному та особистому житті», – наголосив Дмитро Володимирович.

Також з вітальними словами до присутніх звернулася помічник ректора з гендерних питань Оксана Цукан. Після відкриття Дебатного Клубу відбулася показова дискусія у форматі Британських парламентських дискусій, під час якої усі присутні отримали початкові знання щодо основних правил проведення дебатів, а саме – як будувати лінію аргументації та контраргументації,  визначати сильні сторони своєї промови та знаходити недоліки в промові опонента.

Організатори Дебатного Клубу ХНУВС запрошують усіх бажаючих приєднуватися до товариства. Це дасть можливість брати участь в дебатних турнірах різного рівня, відвідувати тренінги та майстер-класи від кращих ораторів та майстрів проведення дебатів з різних куточків України, підвищувати ораторську майстерність та зростати як особистість.

ВЗГ ХНУВС