Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ, присвячене Всесвітньому дню науки в ім’я миру та розвитку, який відзначається 10 листопада. Його мета – підвищення поінформованості громадськості про роль науки для мирного та сталого розвитку суспільства, привернення уваги до викликів, з якими зіштовхується наука, всебічна підтримка наукової діяльності.

Заступник декана з навчально-методичної роботи факультету, кандидат педагогічних наук, доцент Сергій Гіренко привітав присутніх, зазначивши важливість обраного напряму наукової діяльності та побажав плідної роботи. Керівник гуртка доцент кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, підполковник поліції Валентина Гончарук підкреслила важливість для молодих людей жаги до знань та прагнення до самовдосконалення. Науково-педагогічний склад кафедри підтримав курсантів і слухачів у наукових розвідках та акцентував увагу на тому, що науковці-викладачі завжди відкриті до діалогу з молоддю. Зокрема, професор кафедри доктор юридичних наук, професор Євген Подорожній вказав на необхідність сприяння популяризації ролі науки як інструменту, що знаходиться на службі суспільства. Доцент кафедри, кандидат юридичних наук Анастасія Клименко нагадала присутнім історію свята та наголосила на тому, що саме завдяки науковим досягненням світ рухається вперед. Доценти кафедри, кандидати юридичних наук, Костянтин Коваленко, Олена Чорноус та Іван Бригадир підкреслили доцільність та перспективність наукової діяльності курсантів і слухачів, яка сприятиме їх всебічному розвитку та подальшій можливості використання отриманих у результаті наукових розвідок здобутків у практичній діяльності.

На засіданні гуртка були присутні практичні працівники – поліцейські патрульної поліції Харківської, Дніпропетровської та Сумської областей.

Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку покликаний нагадувати міжнародній спільноті про необхідність використання науково-технічних досягнень в інтересах миру та розвитку на благо людської цивілізації. Саме цього дня світове співтовариство має гарну нагоду замислитись про роль науки в нашому житті.

ВЗГ ХНУВС