У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочався Тиждень української мови та культури, який відкрився конкурсом «Образ правоохоронця у світовій культурі». Цьогорічний конкурс, присвячений 25-річчю ХНУВС, виявився рекордним за кількістю заявлених доповідей. Саме це стало причиною виокремлення двох підсекцій: літературної та кінематографічної.

Загалом до програми конкурсу було внесено 46 доповідей курсантів, студентів і магістрів, що свідчить про зростаючий інтерес університетської молоді до науково-дослідної роботи, а також про ефективну роботу викладачів усіх факультетів вишу.

Заслухано було 11 доповідей, які відібрало компетентне журі у складі: першого проректора ХНУВС, доктора юридичних наук, підполковника поліції Сергія Бортника, проректора, доктора юридичних наук, професора Леоніда Могілевського, декана факультету № 2, кандидата юридичних наук, полковника поліції Костянтина Гарбузюка, завідувача кафедри українознавства факультету №2 доктора філологічних наук, професора, члена Національної спілки журналістів України Ігоря Чорного, завідувача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6, доктора історичних наук, професора, члена Національної спілки журналістів України Володимира Греченка, старшого викладача кафедри українознавства факультету № 2 Наталії Єльнікової, тимчасово виконуючого обов’язки начальника відділу організації наукової роботи Володимира Чумака.

З вітальним словом на урочистому відкритті виступив професор Ігор Чорний, який поділився з учасниками та гостями спогадами про історію конкурсу,  побажав усім плідної роботи, накопичування нових ідей, цікавого спілкування.

Конкурс пройшов плідно, всі презентовані доповіді викликали інтерес, супроводжувалися дискусіями. Доповненням урочистої частини стали виступи художньої самодіяльності талановитих представників  різних факультетів ХНУВС, що створили справжню атмосферу української традиції гостинності.

Захід урочисто закрив перший проректор Сергій Бортник, наголосивши на важливості проведених учасниками конкурсу досліджень, в яких зроблено спробу знайти взаємозв'язок між юридичними науками та світовою культурою, що є однією з основних умов для розвитку ерудиції й вдосконалення своїх професійних знань.

З числа виголошених доповідей журі було визначено найкращі, які посіли призові місця:

Літературна підсекція:

І місце – курсант групи Ф2-301 Вікторія Глухенька;

ІІ місце – студент групи Ф6-102 Микита Грітчин;

ІІІ місце – курсант групи Ф3-107 Анастасія Чебукіна .

Кінематографічна підсекція:

І місце – курсант групи Ф4-102 Євген Бондаренко;

ІІ місце – курсант групи Ф1-103 Яна Свистун;

ІІІ місце – курсант групи Ф1-305 Яна Міркевич.

Ці доповіді рекомендовані до друку в збірниках наукових праць курсантів і студентів, а переможці були нагороджені відповідними грамотами й подяками.

ВЗГ ХНУВС