У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ у рамках освітнього процесу було проведено майстер-клас з українського красномовства (риторики) та гомілетики професором кафедри гуманітарних дисциплін Валентиною Василенко та протоієрем Володимиром Равлюком.

Духовний вимір Слова, екологія Духу та екологія Слова, храм Слова або Святого Письма про Слово, магічність Слова, риторика Любові, духовна безпека України розглядалися крізь призму рідної мови, а поняття духовно-моральний розвиток особистості, служіння Словом-Логосом, харизма, пасіонарність світського і духовного оратора – у контексті інноваційних підходів. Студенти переконалися, що мистецтво слова – це наука про особливості застосування оратором основних законів риторики.

Валентина Василенко ознайомила студентів з підготовленим нею до видання новим посібником з українського красномовства «Академічна риторика». Це видання рекомендоване студентам, курсантам, аспірантам, викладачам, філософам, юристам, психологам, журналістам – усім, хто прагне підвищити риторичну компетентність та ораторське мистецтво на засадах істини, добра, краси, а також віри, надії та любові.

Сумська філія ХНУВС