Для студентів третього курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ (група Ф-6-ПЗдср-17-1) доцентом кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 кандидатом юридичних наук Іриною Василько проведено заняття з навчальної дисципліни «Господарське право» у комп'ютерному класі з використанням мережі Інтернет.

Мережа Інтернет має колосальні інформаційні можливості і не менш вражаючі послуги. Використовуючи інформаційні ресурси мережі Інтернет на заняттях, можна інтегрувати їх у навчальний процес та більш ефективно та наочно вирішувати багато практичних завдань. Зокрема, студенти навчилися  користуватися безкоштовним пошуком у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, відповідно до статті 11 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (https://urs.minjust.gov.ua/ua/freesearch); орієнтуватися у функціоналі електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua); використовувати ресурси сайту Головного управління ДПС у Харківській області; шукати необхідні документи у реєстрі ліценцій та інших дозвільних документів, що містяться на порталі Держархбудінспекції України; здійснювати пошук за контекстом у Єдиному державному реєстрі судових рішень; отримувати необхідну інформацію з Інтернет ресурсу Центру надання адміністративних послуг.

Використання мережі Інтернет у начальному процесі сприяє подальшому самостійному вивченню студентами навчальної дисципліни самостійно. Залучення в начальний процес Інтернет-ресурсів не виключає традиційні методи навчання, навпаки – гармонійно поєднується з ними.

ВЗГ ХНУВС