До Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку, що відзначається щороку10 листопада, відбулося засідання наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ. Тема засідання – «Розвиток криміналістики як науки. Використання науково-технічних засобів для розкриття і розслідування злочинів».

Керівник гуртка доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології Світлана Лозова  розповіла студентам про те, що криміналістика – це наука про закономірності злочинної діяльності та її відображення в джерелах інформації, які слугують основою для розробки засобів, прийомів і методів збирання, дослідження, оцінки й використання доказів з метою розкриття, розслідування, судового розгляду та запобігання злочинів. Використання різноманітних науково-технічних засобів допомагає працівникам правоохоронних органів в розслідуванні злочинів.

Під час засідання гуртка студенти мали можливість ознайомитися з техніко-криміналістичними засобами, які використовуються для пошуку, виявлення, фіксації і вилучення слідів пальців рук, а також  отримали практичні навички виготовлення дактилокарт.

ВЗГ ХНУВС