За підтримки Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в місті Ізюм Харківської області пройшов регіональний семінар з кращих практик протидії домашньому насильству.

Учасниками семінару стали прокурори, слідчі, дільничні, працівники ювенальної превенції та груп швидкого реагування поліції, служб у справах дітей та соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ізюмського, Борівського та Барвінківського районів Харківської області.

Експертами-доповідачами у семінарі виступили представники КМЄС, відділу ювенальної юстиції прокуратури Харківської області, відділу зв’язку з громадськістю Управління патрульної поліції Харківської області та Харківського національного університету внутрішніх справ – декан факультету № 4 підполковник поліції В’ячеслав Марков і старший викладач кафедри педагогіки та психології факультету № 3 майор поліції Олена Макарова.

Із вступним словом до учасників семінару звернувся керівник регіонального представництва КМЄС Роберт Жулкевскі. Він також довів до відома присутніх перелік компетенцій, навичок та досвід, який отримають учасники семінару під час участі в ньому.

Учасники заходу розглянули правові, практичні (проект «ПОЛІНА») та психологічні аспекти проблеми попередження та боротьби з домашнім насильством, обговорили напрями підвищення інформованості щодо поширення домашнього насильства мережею Інтернет та соціальними комп’ютерними мережами, ознайомилися з найкращими практиками з попередження та реагування на прояви домашнього насильства у різних країнах Європейського Союзу.

Такі семінари представники КМЄС також будуть проводити й для представників інших районів Харківської області.

ВЗГ ХНУВС