Заступник декана факультету № 6 Оксана Брусакова та доцент кафедри кримінального права та кримінології Анна Наумова організували проведення майстер-класу від професіоналів для іноземних та українських студентів – майбутніх юристів. Майстер-клас «Огляд місця події: секрети майстерності» пройшов на навчально-тренувальних полігонах вишу – криміналістичному та навчальному відділі поліції.

Доцентом кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Світланою Лозовою було змодельовано місце події за фактом умисного вбивства із застосуванням холодної зброї. Вона розповіла студентам для чого потрібно огороджувати місце стрічкою, забезпечувати охорону, нумерувати виявлені речові докази тощо. Доцент кафедри кримінального права та кримінології Анна Наумова висвітлила питання, пов’язані з кваліфікацією вчиненого злочину.

Студенти отримали інформацію щодо послідовності проведення фотофіксації, вилучення слідової інформації, зокрема пальців рук, взуття та слідів біологічного походження за допомогою криміналістичних засобів, та засвоїли головне – завдяки  якісно проведеному огляду місця події залежить успіх розкриття та розслідування вчиненого кримінального правопорушення.

ВЗГ ХНУВС