Виїзне заняття з навчальних дисциплін «Трудове право» та «Господарське право» для студентів факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ 2 курсу (група Ф-6-ПЗдср-18-2) та  студентів 3 курсу (група Ф-6-ПЗдср-17-1) провели  доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності кандидат юридичних наук Ірина Василько спільно з провідним фахівцем з профорієнтації Харківського міського центру зайнятості Наталією Поставною.

Державна служба зайнятості вирішує завдання, пов’язані з комплексним вирішенням питань щодо регулювання зайнятості населення, професійною орієнтацією, працевлаштуванням, соціальною підтримкою тимчасово непрацюючих громадян. Студенти ознайомилися з повним переліком послуг, який надає Харківський міський центр зайнятості.

Провідний фахівець центру з профорієнтації Наталія Поставна детально роз'яснила особливості Дистанційних послуг з пошуку роботи на платформі SmartJob (https://smartjob.com.ua/). Цей портал дозволяє отримати рекомендації фахівців державної служби зайнятості щодо пошуку роботи та власної презентації.

Будь-який громадянин, який відвідав Центр зайнятості, може отримати інформацію про сучасний світ професій,  їх зміст та вимоги до працівника, стан та перспективи розвитку ринку праці, підприємства та актуальні вакансії, послуги служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню.

У службі зайнятості створена уніфікована оперативна база вакансій для шукачів роботи та можливостей проходження професійного навчання по всій країні. Це дозволяє розширити зону пошуку роботи для безробітних не лише в межах району чи області, а й держави в цілому. Кожен громадянин має право користуватися такими ресурсами та знаходити для себе роботу.

Наталія Олександрівна також показала місце підготовки для запису відео-резюме. Провідний фахівець зазначила, що студенти мають можливість звернутися до Харківського міського центру зайнятості щоб отримати вільний доступ до джерел інформації, безкоштовну й кваліфіковану допомогу фахівців з надання індивідуальних інформаційних консультацій – складання власного резюме та відеорезюме, здобуття первинних навичок користування персональним комп’ютером, оволодіння ораторським мистецтвом, можливість підвищувати або змінювати власну кваліфікацію, надання супроводження консалтингового відділу для підприємців у разі здійснення господарської діяльності, а також можливість брати участь у різних інформаційних заходах центру зайнятості (ярмарки вакансій, стан ринку праці, джерела вакансій, психологія конфлікту, тренінг ефективної поведінка на ринку праці, інше).

 Наталія Поставна звернула увагу молоді на особливості та умови працевлаштування іноземних громадян на території України. Майбутні працівники наочно побачили на відеоматеріалах помилки, що виникають при проходженні співбесіди, дізналися про що краще говорити, а про що ні.

У студії кар'єрного зросту було проведено невеличкий тренінг щодо особливостей презентації себе як гідного працівника на ту чи іншу посаду, а також психологічний тренінг. Отримані знання знадобляться молоді у подальшій практичній діяльності.

ВЗГ ХНУВС