У Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Харківським апеляційним судом проведено загальноукраїнський семінар для суддів на тему: «Доступ до правосуддя в галузі охорони довкілля», в якому взяв участь і доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Шуміло.

Відкриваючи семінар, директор Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Валентина Коржик зосередила увагу присутніх на важливості запропонованої для обговорення теми. «Метою заходу є  підвищення екологічної свідомості суддів, їх обізнаність у сфері екологічного права та міжнародних угод з охорони довкілля, вироблення навичок застосування положень Оргуської конвенції, поглиблення розуміння наявних перешкод у доступі громадськості до суду в екологічних спорах та необхідності усунення таких перешкод», – зазначила Валентина Коржик.

Під час свого виступу Олексій Шуміло запропонував суддям знайти шляхи щодо підвищення ефективності судочинства з охорони довкілля та доступу до правосуддя громадян і громадських інститутів у захисті екологічних прав.

У заході взяли участь судді, представники наукової спільноти та громадських організацій, експерти, працівники Державної екологічної інспекції. Вони зазначили, що широке представництво правників різних сфер діяльності у науковому заході дозволило зануритись у проблематику семінару та розширити свої знання, що будуть застосовані в роботі.

За матеріалами
Національної школи суддів України