У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася робоча зустріч представників закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ з обговорення питання щодо поширення навчальної програми «Єдиний реєстр досудових розслідувань». У заході взяли участь ректор університету Дмитро Швець, перший проректор Сергій Бортник, заступник начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Євген Маслій.

Завідувач кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 доктор юридичних наук, професор Олександр Юхно зазначив, що навчальна програма ЄРДР була розроблена групою працівників науково-дослідної лабораторії  з проблем розвитку інформаційних технологій і кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства для набуття курсантами вмінь роботи з системою ЄРДР, внесення до неї необхідних відомостей про вчинення злочину. Як виявилося після проходження курсантами практики в підрозділах Національної поліції, у молоді виникали технічні труднощі у роботі з системою ЄРДР. Для того, щоб навчити курсантів працювати з ЄРДР і було розроблено навчальну програму. Вона пройшла успішне рецензування в Головному слідчому управлінні Національної поліції. Про це у своєму виступі зазначив рецензент програми, заступник начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Євген Маслій. Відтепер курсанти під час занять вчаться вносити до ЄРДР усі необхідні відомості залежно від ходу розслідування злочину згідно запропонованої фабули.

Завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем розвитку інформаційних технологій, кандидат юридичних наук Вадим Коршенко у своєму виступі зазначив, що програма ЄРДР представляє собою WЕВ-орієнтований програмний продукт, що зовнішньо імітує інтерфейс ЄРДР та надає курсантам можливість набути практичних навичок з його роботою. Опанувавши роботу з ЄРДР, курсанти під час практичної діяльності значно зекономлять час і працівникам правоохоронних органів не потрібно буде витрачати час для їх навчання.

Функціонал програмного продукту «Навчальний ЄРДР» надає можливості розподілення ролей між викладачем та курсантами. Викладач може перевірити правильність інформації, яку вносять курсанти, виявити недоліки та надати необхідні методичні поради.

Доцент кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 Руслан Чича пояснив присутнім як користуватися програмою за допомогою електронного цифрового підпису та паролю, що надається адміністратором. Курсанти наочно продемонстрували, як працює навчальна програма.

Для представників закладів вищої освіти МВС провели навчання з опанування роботи з навчальною програмою ЄРДР та надали друковані методичні рекомендації для ролі «курсант» та для ролі «викладач» для використання у навчальному процесі. 

ВЗГ ХНУВС