31 майбутній працівник Національної поліції України розпочав первинну професійну підготовку поліцейських за спеціалізацією «кримінальна поліція (оперуповноважений)» у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Протягом шести місяців вони набуватимуть фахових знань та практичних навичок. Після завершення навчання випускникам буде присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» за професією «Поліцейський».

В інституті післядипломної освіти університету розпочали двотижневі навчання на курсах підвищення кваліфікації навчальні групи дільничних офіцерів поліції, оперуповноважених карного розшуку,  інспекторів патрульної поліції та слідчих.

Зі слухачами первинної професійної підготовки та підвищення кваліфікації зустрівся перший проректор університету підполковник поліції Сергій Бортник, проректор університету Михайло Бурдін та директор інституту післядипломної освіти Євгеній Жеребцов. Вони націлили слухачів на здобуття якісної освіти, наголосили на дотриманні службової дисципліни та правил внутрішнього розпорядку, зазначивши, що для слухачів створені всі необхідні умови для навчання, самостійної підготовки та відпочинку.

ВЗГ ХНУВС