У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся науково-практичний семінар на тему «Можливості платформи Web of Science для наукової діяльності». Лекція була проведена Іриною Тихонковою (інформаційно-аналітичні ресурси та навчання Clarivate Analytics (IP & Science Thomson Reuters)). Вона ознайомила науковців університету з можливостями ресурсів Web of Science для авторів. Основні питання, що розглядалися під час семінару – як перевірити чи індексується видання  Web of Science; як здійснити підбір видання для публікації; як опублікуватися в журналі проіндексованому у Web of Science; що таке індекс Гірша?

Під час проведення семінару також були розглянуті основні бізнес-моделі журналів (традиційна модель, відкритий доступ, гібридна та хижацька). Лектор також звернула увагу присутніх на критерії, за якими рецензенти оцінюють статті. Серед них – новизна, актуальність, використання сучасних методів, логічність викладення, статистична обробка, мова, оформлення, література тощо.

Наприкінці семінару присутнім було надано перелік корисних посилань, за якими вони зможуть знайти багато корисної та цікавої інформації для своєї професійної діяльності.

ВЗГ ХНУВС