Працівники кафедри іноземних мов ‒ завідуюча кафедри Олена Орлова, доценти Олександр Левашов і Валентина Почуєва ‒ за підтримки міжнародного відділу університету провели бінарне заняття зі слухачами магістратури факультету № 1 за участі представника Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу, радника/тренера з питань верховенства права Саера Аммара (Німеччина) за темою «Право у сучасному світі» в рамках дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням».

Було розглянуто основні концепції права, його принципи, функції, структура. Саер Аммар підкреслив, що право розглядається як система правових принципів і норм, сформованих у суспільстві, і визнаних його більшістю як справедлива міра свободи і рівності, закріплених і забезпечуваних державою в якості регуляторів суспільних відносин з метою узгодження індивідуальних, соціально-групових і суспільних інтересів.

Заняття пройшло змістовно та цікаво, чому сприяла методична підтримка кафедри та пізнавальна дискусія, під час якої обговорювалися сучасні проблеми права. Слухачі магістратури отримали практичні знання, а також розширили словниковий запас з англійської мови, що сприяє підвищенню мотивації до навчання та професійно-орієнтованого вивчення іноземних мов.

ВЗГ ХНУВС