Викладач кафедри захисту інформації факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Рвачов взяв участь у дискусійній панелі «Кращі практики впровадження електронного уряду».

Захід було організовано Департаментом з підвищення конкурентноспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної спілки «Молодіжні ініціативи» за підтримки Київської школи економіки.

Головним спікером виступив Юхан Партс (Juhan Parts) – колишній прем'єр-міністр Естонії (2003-2005 рр.), міністр економіки та комунікації Естонії (2007-2014 рр.), який розповів учасникам дискусійної панелі про етапи провадження електронного врядування в Естонії, проблемні питання, які доводилося вирішувати через провадження електронного врядування. Також Юхан Партс поділився своїми думками щодо провадження електронного врядування в Україні.

Керуючий директор компанії «Portis Consulting» Шон Патрик (Sean Patrick) зазначив, що компанія, яку він представляє, є ведучою у світі та спеціалізується на розробці та впровадженні систем електронного врядування. Компанія вже реалізувала подібні проекти в Анголі, В’єтнамі, Польщі, США, Філіппінах та інших країнах. Також він зазначив, що до участі у проекті планується залучати місцеві ІТ-компанії.

У дискусійній панелі взяли участь представники харківських органів державної влади та місцевого самоврядування, вищих навчальних закладів та ІТ-компаній.

Розробники системи електронного врядування приділяють увагу не тільки спрощенню доступу громадян до державних розпорядчих документів, контролю за діяльністю влади, економією державних коштів внаслідок спрощення документообігу, але й належному захисту системи від кіберзагроз.

Харківська область визначена як пілотний регіон в Україні у реалізації проекту «Електронне врядування».

 

ВЗГ ХНУВС