Представники навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору (на громадських засадах) Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у міжнародному форумі «Кібербезпека: Україна і світ».

Захід було організовано та проведено у Києві за підтримки Американської Торгівельної Палати в Україні та громадської організації «ІТ Альянс». Мета проведення форуму – обговорення існуючих ризиків загроз і демонстрація нових досягнень і технологій в області кібербезпеки.

На форумі були присутні представники державних служб, що відповідають за кібербезпеку нашої країни, представники ОБСЄ, Національного банку України, вищих навчальних закладів, міжнародних платіжних систем (VISA, GlobalMoney, Bitcoin), представники провідних ІТ-компаній та системних інтеграторів (Oracle, Microsoft, Hewlett-Packard Company, Tieto).

Участь у форумі взяли також й інші міжнародні компанії, з якими учасники форуму завдяки сучасним інноваційним технологіям спілкувалися он-лайн.

Від Харківського національного університету внутрішніх справ участь у міжнародному форумі взяли керівник проектів навчального-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору Руслан Сень та учасники центру – курсанти 2-го курсу Олексій Токарев та Олександр Корачевцев.

Учасники форуму розглянули та обговорили проблемні питання у сфері забезпечення кібербезпеки держави та фінансових установ, а також використання новітніх технологій кібербезпеки.

Учасники кіберцентру університету взяли участь у дискусіях щодо партнерства держави, науки, бізнесу, громадськості в розробці концепції захисту кіберпростору України та електронної ідентифікації у платежах, адміністративних послугах і державному управлінні.

 

ВЗГ ХНУВС