Сьогодні первинна профспілкова організація Харківського національного університету внутрішніх справ налічує 2230 членів. «Наша профспілка діє на підставі колективного договору. Працюємо всього рік, але зроблено чимало завдяки підтримці керівництва університету та особисто ректора вишу Дмитра Швеця, – говорить очільник профспілкової організації Валерій Московець. – Серед наших пріоритетів – надання допомоги на лікування у зв’язку з тяжкими хворобами, проведенням тяжких операцій, реабілітацією, при народженні дітей тощо. Ми провели 15 засідань комітету, під час яких прийняли рішення щодо матеріальної допомоги 167 членам профспілки».

Багато уваги приділяється організації дозвілля та відпочинку працівників університету та членів їх сімей. Для 470 дітей членів профспілки ХНУВС (у тому числі Сумської філії) було проведено новорічні свята з врученням подарунків. Квитки на ялинку до Харківської філармонії і Харківського академічного театру музичної комедії отримали 300 дітей. Також було проведено свято до Дня захисту дітей з подарунками для 470 дітей.

До Міжнародного жіночого свята комітет профспілки організував та провів жеребкування серед 219 жінок вишу на розіграш головного призу – путівки до МРЦ МВС України, путівок до бази відпочинку «Янтарна» та квитків на різні вистави до Харківських театрів.

Для дітей членів профспілки було організовано літнє дозвілля – чотири поїздки до дитячого навчально-оздоровчого табору «Фельдман Екопарк». Організовано екскурсії історичними та культурними місцями Харківщини й Донеччини (вісім екскурсій за різною тематикою), 17 творчих зустрічей з акторами Харківських театрів, філармонії, а також святкові заходи до Міжнародного дня студента.

Комітет профспілки допомагає у проведенні спортивно-масових заходів – у підготовці та проведені Олімпіади з кібербезпеки (призи переможцям Олімпіади), придбанні спортивної форми для футболістів, наданні благодійної допомоги до Всеукраїнського суботника, проведенні 11 атестацій робочих місць працівників університету щодо встановлення та надання їм  додаткової оплачуваної відпустки за шкідливі та несприятливі умови праці.

Усього з вересня 2018 року було проведено 62 заходи для працівників університету та їх родин.

Курсантам – членам профспілки університету також надається допомога у зв’язку з лікуванням,  вирішення соціально-побутових проблем. За сприяння профспілки курсанти мали змогу відвідати концерт до Міжнародного дня студента, традиційний щорічний Мистецький фестиваль «Гаудеамус Опера», благодійний концерт до дня Свободи і Гідності (150 курсантів з усіх факультетів), концерт «Світломузичне 3D шоу. Проекційні технології» у Харківській філармонії. За цей період було проведено творчі зустрічі курсантів з акторами Харківського державного академічного театру ім. А.С. Пушкіна, які задіяні у виставі «Нигилісти», із Заслуженим артистом України В. Лашком вокально-симфонічного шоу «THE PHANTOM OF THE OPERA», проведено екскурсію містом Харковом, відвідано музей ім. Бокаріуса. Курсанти пільгових категорій отримали подарунки. Усього у заходах,  які проводив комітет профспілки, були задіяні 522 курсанти. «Ми й надалі будемо продовжувати роботу за започаткованими напрямами, працювати над новими проектами, щоб підтримувати людей у різних ситуаціях та покращувати якість їх життя».

ВЗГ ХНУВС