У прес-конференції, яка проходила у Харківському прес-клубі, взяли участь оперуповноважений відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Юрій Михайлович, представники Харківського національного університету внутрішніх справ та громадськість.

Захід був присвячений темі спрощення в умовах швидкого розвитку сучасних інформаційних технологій пошуків дітей, які залишають домівки, та підвищенню рівня їх безпеки.
Юрій Михайлович навів статистичні дані щодо кількості розшуканих дітей по Харкову та області, розповів про найпоширеніші причини їх уходу з дому та профілактичні заходи, які вживаються працівниками ювенальної превенції.
– З початку року до відділів поліції Харкова та області надійшло 679 повідомлень про зникнення 720 дітей (не завжди в одній заяві йде мова про розшук однієї дитини, може буди одразу 2 або 3 дитини), з них 427 – по місту, 252 – по Харківській області, – розповів Юрій Михайлович. – 679 з 720  підлітків були розшукані протягом доби. Дуже допомагає у пошуках співпраця із волонтерами та засобами  масової інформації, зокрема з телеканалом «Магнолія ТБ», а також соцмережами, через які розповсюджується інформація про зниклу дитину.
Науковці ХНУВС – декан факультету кіберполіції В'ячеслав Марков і старший викладач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки Олексій Рвачов розповіли про своє бачення щодо спрощення процедури використання правоохоронними органами України можливостей операторів мобільного зв’язку під час розшуку зниклих дітей, зокрема перехоплення даних з транспортних телекомунікаційних мереж без рішення суду. В'ячеслав Марков створив відповідну петицію на сайті Президента України (детальніше ознайомитися з нею та підписати її можна за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/62876).
Присутні жваво цікавилися механізмів пошуку дітей, порядком звернення громадян про зникнення дітей або виявлення неповнолітніх. На всі питання представники громадськості отримали вичерпні відповіді.

Відділ комунікації поліції Харківської області