У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися заходи, присвячені Всеукраїнському Дню вшанування пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків. У двох найбільших лекційних залах університету зібралися керівники факультетів, особовий склад табірного збору вишу, щоб поспілкуватися з ветеранами ОВС, які багато років присвятили службі в правоохоронних органах, мають величезний професійний та життєвий досвід.

Хвилиною мовчання вшанували присутні героїв, які віддали свої життя, захищаючи права й свободи інших людей, закон і порядок в державі. За роки незалежності при виконанні службових обов’язків загинув 1671 правоохоронець, з них 455 під час проведення АТО на сході України.

Від імені керівництва університету проректор Анатолій Клочко привітав ветеранів, які прийшли, щоб поспілкуватися з молоддю, поділитися спогадами про роки служби, дати настанови. У заході взяли участь колишній заступник начальника інституту слідства та дізнання, голова громадської організації «Об’єднання ветеранів ОВС ХНУВС» підполковник міліції у відставці Сергій Кацалап, колишній начальник Золочівського райвідділу УМВС України в Харківській області, нині заступник голови громадської організації «Об’єднання ветеранів ОВС в Харківській області», підполковник міліції у відставці Володимир Степаненко, який також багато працював у Харківському національному університеті внутрішніх справ, колишній заступник начальника слідчо-криміналістичного факультету вишу, полковник міліції у відставці Микола Городиський, який і до сьогодні працює в університеті, колишній начальник Московського райвідділу УМВС України в Харківській області, працівник карного розшуку з тридцятирічним стажем, письменник, президент благодійного фонду по попередженню наркоманії, полковник міліції у відставці В’ячеслав Картавих.

Звертаючись до молоді, ветерани наголошували, що професія правоохоронця, яку обрали юнаки та дівчата, не з легких, але вона почесна і дуже потрібна людям. Тож, побажали їм витримки, мужності, наснаги  у навчанні та наполегливості в опануванні професійними навичками. Також ветерани підготували подарунки – В’ячеслав Картавих передав першокурсникам кілька екземплярів своєї книги «За законами кримінального світу» з автографом, а Микола Городиський виконав всіма улюблені, відомі українські пісні «Чорнобривці», «Два кольори» та ін.

ВЗГ ХНУВС