Харківський національний університет внутрішніх справ у рамках багаторічної співпраці з місією ОБСЄ в Україні отримав сучасне комп’ютерне та мультимедійне обладнання для облаштування тренінгової кімнати з протидії злочинам у сфері торгівлі людьми, що вчиняють з використанням інформаційних технологій.

У заході взяли участь представник Координатора проектів ОБСЄ в Україні національний спеціаліст проектів Ангеліна Бірюкова, перший проректор університету Сергій Бортник та проректор вишу Олександр Бакумов. 21 надсучасний ноутбук, мультимедійний проектор та інше комп’ютерне устаткування передала навчальному закладу представник Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Ангеліна Бірюкова зазначила, що це обладнання для ще однієї тренінгової кімнати з протидії торгівлі людьми. Першу кімнату було обладнано в університеті у 2016 році. Сьогодні її ресурси активно використовуються під час проведення тренінгів, навчань, наукових заходів тощо.

Перший проректор університету Сергій Бортник подякував офісу Координатора ОБСЄ в Україні за комп’ютерну техніку та плідну співпрацю й зазначив: «Ми робимо одну справу, і партнерські та дружні стосунки, які склалися між нами, будемо розвивати, покращувати й втілювати в життя нові проекти».

Проректор університету Олександр Бакумов наголосив, що обладнання, встановлене у тренінгових кімнатах, обов’язково буде задіяне у навчальному процесі для максимальної кількості курсантів. Сучасний правоохоронець повинен ефективно запобігати та протидіяти злочинам у будь-якій сфері, що скоюються із застосуванням інформаційних технологій.

ВЗГ ХНУВС