У м. Байя Доміція (Італія) пройшов навчально-практичний захід, ініційований Інститутом Міжнародної Академічної та Наукової Співпраці (ІIASC) у партнерстві з НГО «Euro-Atlantic Communications» з метою об’єднання соціально активних українців, які є репрезентативним обличчям України, для створення єдиної комунікативної платформи взаємопідтримки українських ініціатив та реалізації соціально корисних проектів, що формуватимуть позитивний імідж України на міжнародній арені.

У проекті взяли участь представники закладів вищої освіти та державних установ України. Від Харківського національного університету внутрішніх справ в міжнародному заході взяли участь професор кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Світлана Попова, доцент кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 полковник поліції Ірина Казанчук, начальник відділу режимно-секретного забезпечення майор поліції Людмила Собченко, головний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності підполковник поліції Олена Федосова, доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Дар'я Коробцова, доцент кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін факультету № 6 Кристина Кисильова, старший викладач кафедри соціології та психології факультету № 6 Валентина Московченко.

Навчальні заняття складалися з теоретичного та практичного блоків і проводилися досвідченими тренерами, які  мають великий досвід викладацької діяльності в країнах Європейського Союзу. Спікерами проекту виступили керівник НГО «Euro-Atlantic Communications», автор дослідницьких ініціатив для Інституту міжнародної політики (Мілан, Італія), розробник комунікаційних матеріалів для Барук коледжу (Нью-Йорк, США) Володимир Шульга та експерт з комунікаційних технологій і міжкультурної комунікації, доцент кафедри іноземних мов і міжкультурної комунікації Київського Національного Економічного Університету ім. Вадима Гетьмана Леся Грицяк.

Заняття проходили у формі тренінгів, під час яких використовувалися рольові ігри, мультимедіа, слайд-шоу, проводилася робота у групах. На заняттях відпрацьовувалися наступні навчальні модулі: інтерперсональна комунікація як тренд партнерства майбутнього; створення ефективної комунікації у постдезінформаційному світі; комунікація як визначальний чинник у дискусіях.

На завершення проекту представники ХНУВС разом з усіма учасниками заходу пройшли практичні випробовування та отримали сертифікати міжнародного зразка.

ВЗГ ХНУВС