Курсанти навчальної групи Ф1-17-204 Харківського національного університету внутрішніх справ разом із доцентом кафедри криміналістики та судової експертології Тетяною Матюшковою відвідали екскурсію «За лаштунками театру» та переглянули мюзикл-шоу «My Way». Проведення культурно-освітнього заходу стало можливим завдяки сприянню проректора університету Анатолія Клочка, генерального директора Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенка Олега Оріщенка, декана факультету № 1 Олександра Музичука та маркетолога ХНАТОБ Тетяни Чекулаєвої.

Під час екскурсії, проведеної художником-декоратором театру Денисом Ковальовим, курсанти дізналися про історію створення та становлення театру, побували на кількох його поверхах та найбільшій в Україні сцені, ознайомились з її інфраструктурою, спостерігали за репетицією оркестру, побачили глядацький зал з ракурсу артистів під час виступів. Також курсанти отримали можливість спостерігати й за роботою професіоналів театральної «магії» – майстрів з виготовлення декорацій та костюмів, побачили різні техніки їх виготовлення та як вони зберігаються.

Після екскурсії курсанти відвідали мюзикл-шоу «My Way» – спектакль з елементами шоу, в якому використані уривки найвідоміших світових мюзиклів, таких як «Кабаре», «Авансцена», «Скрипаль на даху», «Привід опери», «Цілуй мене, Кет», «Граф Монте-Крісто», «Кішки», «Нотр Дам де Парі» та пісні Френка Сінатри. У виставі задіяні солісти опери, балету, хору, а також великого симфонічного оркестру ХНАТОБ, що вирізняє її з поміж класичних постановок театру, приваблює глядачів своєю динамічністю та викликає емоції захоплення й натхнення. Після завершення вистави курсанти висловили вдячність усім, хто подарував їм можливість відвідати театр та побувати за його лаштунками.

ВЗГ ХНУВС