У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України». У роботі конференції взяли участь заступник начальника Департаменту – начальник управління організації професійного навчання та проведення спеціальних операцій Іван Худоба, ректор університету Дмитро Швець, ректор університету (1992–2003, 2010–2012 рр.) академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка, перший проректор ХНУВС Сергій Бортник, проректори Михайло Бурдін, Олександр Бакумов, працівники практичних підрозділів майже з усіх областей України, науково-педагогічний склад, курсанти вишу.

Відкриваючи конференцію, ректор університету Дмитро Швець зазначив, що сьогодні, в умовах реформування, відбуваються нові підходи у підготовці фахівців для системи правоохоронних органів. «Ми проведемо конференцію із застосуванням показових виступів, покажемо, як проходить підготовка, як застосовуються новітні освітні технології,  на чому акцентується увага, і, звичайно, сподіваємося на плідну співпрацю та конструктивний обмін думками з представниками практичних підрозділів, які присутні в залі», – зазначив ректор.

Заступник начальника Департаменту Іван Худоба підкреслив, що конференція дасть можливість обговорити питання,  важливі для професійної підготовки правоохоронців і охоче поділяться набутими під час роботи у підрозділі КОРД знаннями та навичками.

Академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка наголосив, що майбутній поліцейський повинен добре знати не тільки закони та кодекси, але й мати широкий світогляд: «Ми викладаємо нашим курсантам філософію права, психологію, соціологію, щоб поліцейський був всебічно підготовлений до спілкування з громадянами в будь-якій ситуації і за необхідності міг надати допомогу – фізичну, психологічну, або навіть медичну».

У продовження конференції учасникам заходу було запропоновано ознайомитися з практичною складовою навчального процесу.

ВЗГ ХНУВС