У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ пройшов круглий стіл «Професійна адаптація майбутніх юристів».  У заході взяли участь начальник відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Сумській області, підполковник поліції Олена Ковальова, старший психолог цього ж відділу майор поліції Аліна Заброда, дільничний офіцер поліції Краснопільського відділу ГУНП в Сумській області лейтенант поліції Олександр Шинкаренко, викладачі та студенти 3 курсу Сумської філії ХНУВС.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулася заступник директора філії Світлана Ващенко. Вона зазначила, що процес входження у професійну діяльність, особливо на початковому етапі, є складним і потребує ретельної попередньої підготовки. До успішної професійної адаптації студентам потрібно готуватися з 1 курсу навчання.

Учасники круглого столу у дискусійному форматі обговорили низку питань, зокрема питання мотивації до професійної діяльності, правильності вибору професії, соціально-психологічні аспекти  адаптації тощо. Студенти отримали корисні практичні поради від учасників круглого столу – випускників Сумської філії ХНУВС.

Сумська філія ХНУВС