У день пам’яті великого Кобзаря за ініціативи керівництва Харківського національного університету внутрішніх справ та кафедри українознавства факультету № 2 відкрито іменну аудиторію Т.Г. Шевченка. Мета заходу – вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича, виявлення творчо обдарованої молоді, розвиток її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до державної мови і традицій українського народу. У відкритті аудиторії взяли участь перший проректор університету підполковник поліції Сергій Бортник, проректор Олександр Бакумов, декани факультетів, представники науково-педагогічного складу та курсантсько-студентської молоді.

Як підкреслив перший проректор університету підполковник поліції Сергій Бортник, створення цієї тематичної аудиторії дозволить  наочно, на прикладі життя та творчості Тараса Григоровича Шевченка, знайомити молодь з основами сучасних підходів до народознавства, етнічними та психологічними рисами українського національного характеру, досягти розуміння єдності та взаємодії всіх елементів національної культури (мови, історії, побуту, моралі, звичаїв, фольклору), сприяти відродженню національної свідомості, духовності, творчому використанню багатств української культури. Спеціалізована тематична аудиторія також сприятиме якісному проведенню мовно-літературних конкурсів, таких, як конкурс імені Тараса Шевченка, Петра Яцика, тематичних конференцій, круглих столів, а також засідань наукових гуртків, присвячених культурним здобуткам українського народу.

Завідувач кафедри українознавства факультету № 2 професор Ігор Чорний зазначив, що майже кожний народ має свого доброго генія, який є своєрідним янголом-охоронцем. У українців це – Тарас Григорович Шевченко, до Дня пам’яті якого, що відзначається щороку 22 травня, в університеті відкрито спеціалізовану аудиторію, названу його ім’ям.

З нагоди урочистої події курсантами факультетів № 2 та № 4 під керівництвом старшого викладача кафедри українознавства Наталії Єльнікової було підготовлено концертну програму, в якій прозвучали музичні композиції на вірші Шевченка.   

ВЗГ ХНУВС