У Харківському національному університеті внутрішніх справ для працівників, слухачів, курсантів, магістрів, які керують транспортними засобами або мають посвідчення водія, було проведено інструктивне заняття з дотримання Правил дорожнього руху України та безпеки дорожнього руху.

У проведенні заняття взяли участь проректор університету Анатолій Клочко, начальник відділу розшуку та опрацювання матеріалів дорожньо-транспортних пригод Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції майор поліції Роман Скидський та доцент кафедри тактичної та тактико-спеціальної підготовки факультету № 3 майор поліції Микола Котелюх.

Анатолій Клочко наголосив на дотриманні представниками університету дисципліни та законності, транспортної дисципліни, навів приклади надзвичайних подій, скоєних за участю працівників поліції та їх наслідки, підкреслив неприпустимість керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Анатолій Миколайович підкреслив, що кожний працівник, слухач магістратури, курсант університету повинен дотримуватися Закону України «Про Національну поліцію», наказів та вказівок МВС України, Правил дорожнього руху, заходів особистої безпеки.

Роман Скидський ознайомив присутніх зі змінами у Правилах дорожнього руху України, навів статистичні дані про скоєння дорожньо-транспортних пригод в Україні та на Харківщині зокрема. Микола Котелюх провів лекцію на тему «Безпека дорожнього руху». Присутнім було також продемонстровано відеоматеріали «Пристебни ремінь безпеки!», «Мінус ОДИН» – дотримуйся правил!, «Не розмовляй за кермом!», «Не сідай п’яний за кермо!».

ВЗГ ХНУВС