Декан факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції В’ячеслав Марков взяв участь у першому відкритому засіданні нещодавно створеної Харківським міським головою координаційної ради з питань реалізації державної політики щодо попередження наркоманії.

У засіданні взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, установ охорони здоров’я, ГУНП в Харківській області, Управління патрульної поліції в Харківській області, громадських організацій, благодійних фондів, закладів освіти, мешканці міста та ін.

В’ячеслав Марков, як член координаційної ради, навів статистичні дані щодо стану поширення наркоманії в Україні, та продемонстрував фотографії, що наглядно ілюструють рекламу інтернет-ресурсів, за допомогою яких здійснюється незаконне розповсюдження наркотичних речовин, на фасадах будинків, парканах, в інших місцях.  В’ячеслав Валерійович звернув увагу присутніх на позитивні приклади результатів діяльності українських правоохоронців у сфері боротьби з наркозлочинністю.

Під час засідання членами координаційної ради було зазначено, що у 2019 році зусилля будуть спрямовані на подальшу боротьбу проти поширення реклами інтернет-ресурсів, через які розповсюджуються наркотичні речовини, на профілактичну роботу серед підлітків і молоді, на надання психологічної допомоги наркозалежним, на очищення вулиць від використаних шприців, на ефективну взаємодію між організаціями, що борються з поширенням наркоманії.

ВЗГ ХНУВС