Харківський національний університет внутрішніх справ єдиний серед закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ України готує фахівців з кібербезпеки для підрозділів Національної поліції України.

Факультет № 4 (кіберполіції) має багаторічний досвід підготовки правоохоронців, які мають спеціальні знання у сфері використання високих інформаційних технологій. Після закінчення навчання випускники факультету працюють у підрозділах Національної поліції України інспекторами та спеціальними агентами підрозділів Департаменту кіберполіції; слідчими (які спеціалізуються на розслідуванні кіберзлочинів) підрозділів ГУНП в областях; оперуповноваженими підрозділів Департаментуборотьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми; оперуповноваженими підрозділів Департаменту захисту економіки;  оперуповноваженими підрозділів Департаменту оперативно-технічних заходів; оперуповноваженими підрозділів карного розшуку ГУНП в областях.

Випускники факультету, які отримали спеціальність «Кібербезпека» також можуть працювати в підрозділах режиму та технічного захисту інформації; зв’язку та телекомунікацій; спеціального зв’язку; інформаційної підтримки та координації поліції "102"; кримінального аналізу; організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування тощо.

Як зазначає ректор університету полковник поліції Дмитро Швець, головне завдання кіберполіцейського –  «забезпечити захист громадян та держави від злочинів, що вчиняються з використанням високих інформаційних технологій. Саме цьому ми й навчаємо наших курсантів».

ВЗГ ХНУВС