З нагоди 33-ї річниці вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися змагання серед пожежних команд університету, які представляли факультети №№ 1–4, 6 та Інститут післядипломної освіти.

Мета змагань – виховання морально-вольових якостей, патріотизму у курсантів, студентів та слухачів університету, підготовка їх до виконання оперативно-службових завдань, пропаганда професійно-прикладних видів виді спорту, підвищення практичних навичок та умінь. Усі команди виконують  дві вправи – оперативне розгортання пожежного рукава та його приєднання для подачі води та гасіння легкозаймистої речовини. Під час виконання другої вправи два учасники команди мають передати іншим учасникам вогнегасники. Вони перебувають у захисному одязі, рукавицях та касках з опущеним забралом і знаходяться біля джерела займання. Ці пожежні приводять вогнегасники в дію та гасять полум’я. Виконання вправ фіксується у часі. Перемогла команда, яка швидше за інших впоралася з завданням.

Тож за результатами змагань переможцями стали: І місце – команда Інституту післядипломної освіти, ІІ місце – команда факультету № 4, ІІІ місце – команда факультету № 1.

ВЗГ ХНУВС