У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся мітинг-реквієм, приурочений 33-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС. На великому плацу університету вишикувались учасники мітингу – представники керівництва університету, особовий склад. Після внесення Прапора навчального закладу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто ціною власного життя захистив світ від атомного лиха. Серед них були й правоохоронці. До пам’ятника жертвам і ліквідаторам-чорнобильцям у Молодіжному парку Харкова було покладено квіти. Як зазначив у своєму виступі перший проректор університету підполковник поліції Сергій Бортник, «ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто спинив смертельну небезпеку, яка нависла над людством. Катастрофа на Чорнобильській АЕС – це біль всієї України. Жахливі події того часу ніколи не зітруться з пам'яті тих, хто на власні очі бачив масштаби цієї катастрофи. Низький уклін усім, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті».

Перед присутніми також виступив безпосередній учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС професор кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів факультету № 2 Микола Перепелиця.

Завершився мітинг вокальною композицією «Чорнобильська біда» у виконанні учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС