У Харкові відбувається другий регіональний етап програми «Молодь змінить Україну» Фонду родини Богдана Гаврилишина, що зорієнтована на молодих патріотично налаштованих українців, активних у громадському житті, готових стати рушійною силою ефективних змін в Україні з урахуванням європейського досвіду. Учасником програми є і курсант факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Віталій Найда.

«Ми почали з мрії про те, якою повинна бути наша країна, адже природний і людський потенціали її величезні, – говорить Богдан Гаврилишин. – Мрія перетворилася на план, і в 2012 році було започатковано програму «Молодь змінить Україну», мета якої – допомогти країні пройти процес трансформації та перетворитися на ефективну країну.  Я дуже гордий за учасників програми й багато чому навчився, спілкуючись з ними, читаючи їхні статті».

Учасниками попередніх років цієї програми створено асоціацію, до складу якої входять більш, ніж 600 молодих людей, які сьогодні працюють у Верховній Раді, міністерствах, міських радах та державних адміністраціях, керують масштабними соціальними проектами чи розвивають власний бізнес.

Навчання за програмою «Молодь змінить Україну» складається з трьох модулів, які відбудуться у квітні та травні, а школи місцевого розвитку працюватимуть у містах: Біла Церква, Дніпро, Івано-Франківськ, Житомир, Луцьк, Одеса, Слов’янськ, Умань, Харків та Чернівці.

Учасники програми отримають знання з соціальних інновацій у сфері державного управління та проектного менеджменту. Інтенсивне модульне навчання з поєднанням теорії, практичних кейсів та індивідуальної роботи над проектами допоможе учасникам підготувати й одразу ж реалізувати власні ідеї. Спікерами школи є експерти національного рівня, регіональні експерти/лідери думок, ментори асоціації «Молодь змінить Україну».

ВЗГ ХНУВС