У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася ХX ювілейна міжнародна студентська науково-практична конференція іноземними мовами «Діяльність патрульної поліції (зарубіжний досвід)». Цього року вона присвячена 25-річчю університету.

Конференцію відкрив проректор Харківського національного університету внутрішніх справ кандидат юридичних наук, доцент Олександр Бакумов, який від імені ректора університету доктора юридичних наук, професора, генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка привітав учасників і гостей конференції. Він зазначив, що учасники сьогоднішньої конференції будуть розглядати широке коло питань у сфері діяльності патрульної поліції закордонних країн, чий досвід сприятиме подальшому розвитку і підвищенню ефективності роботи поліції України. Олександр Бакумов побажав учасникам конференції плідної та ефективної роботи.

У конференції взяли участь спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Франклін Туммишайт, заступник начальника Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції Олександр Гребенюк, начальник відділу міжнародних зв’язків підполковник поліції Станіслав Осятинський, завідувач кафедри іноземних мов факультету № 1, кандидат педагогічних наук Олена Орлова, курсанти і студенти Харківського національного університету внутрішніх справ та закладів вищої освіти України, а саме: Національної академії внутрішніх справ, Національної академії Національної гвардії України та Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, а також представники зарубіжних країн – Франції, Марокко, Туркменістану, Азербайджану та Таджикистану.

Як наголосила завідувач кафедри іноземних мов Олена Орлова, конференції іноземними мовами проводяться в університеті щорічно, але цього року вона ювілейна та приурочена 25-річчю навчального закладу. Олена Олександрівна відзначила важливість знання іноземної мови для сучасної молодої людини. Це надає їй нові можливості для професійного зростання, набуття досвіду, розширення світогляду, удосконалення та підвищення ефективності своєї роботи.

Після пленарного засідання учасники конференції продовжили роботу в секціях англійської, німецької та французької мов. Доповідачі розглянули питання, які стосуються головних напрямів діяльності патрульної поліції за кордоном: дорожній патруль, поліцейське патрулювання та попередження злочинності, використання інноваційних технологій, новітніх розробок у стратегії і тактиці діяльності патрульної поліції, деякі аспекти основної програми підготовки поліції ОБСЄ та ін.

Ретельний аналіз новітніх тенденцій та сучасних пріоритетів у сфері діяльності патрульної поліції за кордоном, який був проведений учасниками конференції, допоможе найбільш ефективно організувати роботу патрульної поліції для забезпечення правопорядку та безпеки громадян, охорони їх прав і свобод.

ВЗГ ХНУВС