Студенти 3 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ разом із доцентом кафедри юридичних дисциплін Мариною Василенко відвідали Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

Начальник відділу комунікацій та просвітництва Олена Омельченко ознайомила студентів з системою безоплатної правової допомоги Сумщини. Начальник відділу Олексій Рибалка розповів, з якими питаннями найчастіше телефонують громадяни і як здійснюється обробка та аналіз інформації. Юристи контактного центру поділилися досвідом, роз’яснили технічні моменти їхньої роботи та відповіли на запитання, які виникали у студентів під час екскурсії.

Молодь також ознайомилася з роботою відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги. Начальник відділу Володимир Жалковський роз’яснив, як саме Регіональний центр співпрацює з адвокатами, які надають БВПД.

Студенти отримали інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги та про правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!». Було досягнуто домовленості про подальше знайомство студентів-юристів з діяльністю Регіонального, місцевого центрів та бюро правової допомоги на Сумщині.

Сумська філія ХНУВС