Завершився марафон зимової першості Харківської області з футболу, який тривав протягом останніх двох місяців. З 16 команд, які стартували на початку турніру, до фінішу дійшли лише дві. Хто сильніший? Досвідчений і потужний ФК «Універ-Динамо» (Харків) чи молодий та амбітний колектив ФК «Квадро» (Первомайський), який до фіналу дійшов без жодної поразки? Чий тренерський задум буде реалізовано успішніше? І Сергій Валерійович Сизихін, і Іван Миколайович Панчишин – знані фахівці в українському футболі, досвідчені тренери. Хто з гравців буде кращий на полі? В обох командах є достатньо вмілих виконавців: І. Луценко чи Е. Айобамі, О. Черченко чи М. Коваленко, І. Швайченко чи К. Гребенюк та інші їхні партнери? Усі ці питання мають бути зняті після фінального свистка арбітру.

Гра, яка проходила на стадіоні «Динамо-Арена», зібрала чимало глядачів, які стали свідками видовищного матчу. Шалений настрій на перемогу «біло-сині» продемонстрували з першої та до останньої хвилини матчу. На ворота голкіпера ФК «Квадро» К. Гребенюка атаки слідували одна за одною. Стовідсоткових моментів, які створили гравці ФК «Універ-Динамо» у цій грі, вистачило б на кілька матчів! Д. Кучірка, О. Семьонов, М. Логінов, О. Черченко, – не зрозуміло, як м’яч не потрапляв до сітки воріт. Коли воротар був безсилий, на допомогу «зелено-білим» приходив каркас воріт – чотири рази м’яч потрапляв у стійку та в поперечину. На сьомій хвилині рахунок в матчі відкрили «біло-сині» – дуже красивий м’яч забив Д. Кучірка. Данило, лише пройшовши середину поля правим флангом, вирішив пробити по воротах. М’яч по високій дузі «нирнув за комірець» воротарю «біло-зелених» у дальню дев’ятку! Схожий м’яч чотири роки тому забив гравець «Металіста» К. Вільягра у ворота полтавської «Ворскли». Тоді цей гол був визнаний кращим забитим м’ячем місяця у прем’єр-лізі! Але, не зважаючи на повну перевагу гравців ФК «Універ-Динамо», первомайські футболісти зуміли зрівняти рахунок – на тридцять восьмій хвилині після навісу з правого флангу м’яч забив М. Іщенко. Та раділи вони недовго, новий штурм – і знову харків’яни попереду! Це Ігор Луценко, вигравши повітряний простір у захисників, вдало замкнув стандарт, який виконав Денис Гнилицький. 2:1 – з таким рахунком завершився перший тайм. Після перерви у грі ніяких змін не відбулося, територіальною перевагою продовжили володіти «біло-сині», шквал атак, момент за моментом, але голів вболівальники більше не побачили. Отже, 2:1 на користь ФК «Універ-Динамо» (Харків), перше місце та титул чемпіона. Друге місце – ФК «Квадро» в першості. Це перший великий успіх молодої команди у дорослих турнірах. Констатуємо приємний факт – на футбольній мапі Слобожанщини з’явився ще один міцний колектив, який буде боротися за найвищі місця в змаганнях різного ґатунку.

Вітаємо керівництво, гравців, тренерів та персонал клубу ФК «Універ-Динамо» із золотими нагородами зимового чемпіонату Харківської області з футболу та бажаємо подальших успіхів у турнірах під егідою Федерації футболу України!