На майдані Незалежності стартував VI Харківський міжнародний марафон, який вже став традиційним. Щороку в ньому беруть участь не тільки професійні спортсмени, але й любителі спорту, сімейні пари разом із дітьми. Серед учасників заходу – представники різних регіонів України, а також 18 зарубіжних держав – Німеччини, Словаччини, Великобританії, Нідерландів, Франції, Польщі, Греції, США, Саудівської Аравії, Туреччини тощо. Учасники забігів випробували свої сили на дистанціях 42 км, 10 км, 4,2 км, 1,6 км, а також в естафеті 2x21,1 км.

855 представників Харківського національного університету внутрішніх справ – працівники, слухачі магістратури, курсанти, студенти щороку беруть участь у харківському марафоні. Цього разу вони долали дистанції у 10 км та 4,2195 км. Прийшли підтримати марафонців члени колективу університету разом із ректором Валерієм Сокуренком, проректорами навчального закладу, керівниками структурних підрозділів.

До відома, Харківський міжнародний марафон внесений до Національного реєстру рекордів України як наймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників. 

ВЗГ ХНУВС