У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочала роботу Перша Слобожанська олімпіада з інформаційної безпеки «Юний кіберерудит» для учнів 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Харкова. 300 школярів виявили бажання випробувати свої знання з інформатики. Олімпіада проходитиме у два етапи. Півтори години хлопці та дівчата виконуватимуть завдання конкурсу, після чого для них буде проведено екскурсію. Діти ознайомляться з університетом, оглянуть його навчальні та спеціалізовані аудиторії,  спортивні зали та майданчики, навчально-тренувальні полігони – криміналістичний, відділ поліції, стрілецький комплекс, музей та багато іншого.

Учасників олімпіади привітав ректор університету, доктор юридичних наук, професор, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він побажав школярам успіхів, наснаги, витримки та волі до перемоги, максимально виявити усі свої знання та навички з інформатики. «За інформаційними технологіями – майбутнє людства, і наш університет – єдиний в системі закладів вищої освіти МВС України, який готує фахівців за спеціальністю кібербезпека. Вони працюють у підрозділах Національної поліції України та викривають злочини, що скоюються за допомогою Інтернет-мережі. Тож будемо раді бачити в стінах нашого навчального закладу переможців цього конкурсу, якщо вони виявлять бажання стати поліцейськими».

З вітаннями та побажаннями перемоги до юнаків і дівчат також звернулися  директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Лариса Карпова, асистент проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олена Кравчук, начальник Слобожанського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України підполковник поліції Валерій Береза, начальник управління Головного територіального управління юстиції у Харківській області Міністерства юстиції України Тетяна Єгорова-Луценко, інспектор відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції України в Харківській області майор поліції Костянтин Шеремет. Костянтин Юрійович також вручив Подяки від Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області курсантам університету за внесок у забезпечення кібербезпеки та прав дітей з використанням сучасних кібертехнологій та активну участь у превентивних заходах серед молоді. Подяки отримали курсанти 2 курсу факультету № 4 Владислав Лактіонов, Владислав Плеханов та курсант 2 курсу факультету № 1 Анастасія Васильєва.

 

ВЗГ ХНУВС