Для студентів 3 курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доцентом кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 кандидатом юридичних наук Іриною Василько та провідним фахівцем з профорієнтації Харківського міського центру зайнятості Наталії Поставної було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Господарське право».

Наталія Олександрівна ознайомила студентів з основними завданнями Служби зайнятості, всі відділення якої працюють за єдиною схемою надання послуг. Клієнти можуть звернутися до будь-якого центру зайнятості та отримати всі передбачені законодавством соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням. У службі зайнятості створена уніфікована оперативна база вакансій, шукачів роботи та можливостей проходження професійного навчання по всій країні. Це дозволяє розширити зону пошуку роботи для безробітних не тільки в межах району чи області, а й держави в цілому. Служба зайнятості постійно модернізується та розвивається, дбає про постійне вдосконалення соціального захисту українських громадян від безробіття. Приділили увагу лектори і взаємодії Служби зайнятості з суб’єктами господарювання та її перевагам.

Познайомили студентів і з можливостями порталу smartjob.com.ua для для ефективного пошуку роботи в цифровому світі. Це проект ГО «Харківський громадський центр сприяння приватним ініціативам», реалізований у партнерстві з Харківським обласним та Харківським міським центрами зайнятості за фінансової підтримки Управління інвестиційного розвитку та іміджевих проектів Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради. Портал надає можливість безкоштовно вдосконалювати методи ділової комунікації, отримати кваліфіковану пораду, створити імідж професіонала, який вільно орієнтується у світі сучасних Наталія Олександрівна розповіла студентам про портал «Prometheus» – громадський проект масових відкритих онлайн-курсів (МВОК). Він надає безкоштовний онлайн-доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня для всіх бажаючих з видачею відповідного сертифікату.

Студенти також дізналися про правильність створення власного резюме, його оформлення, заповнення, а також про те, як підвищувати свій професійний рівень без наявності трудового стажу.

Наприкінці заняття Наталія Поставна побажала студентам сумлінно навчатися. Запропонувала пройти безкоштовне тестування оцінки своїх сильних сторін, брати участь у семінарах та проектах, які проходять на базі Харківського міського центру зайнятості, та у разі потреби звертатися за будь-якою допомогою.

ВЗГ ХНУВС