У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося тематичне свято «Поезія – це свято, як любов», присвячене Всесвітньому Дню поезії та вшануванню творчості української поетеси Ліни Костенко.

У святі, яке відбулося в літературній вітальні бібліотеки філії, взяли участь працівники та студенти навчального закладу. Провідний фахівець відділення кадрового забезпечення Ганна Мітітєл підкреслила, що поезія – це найважливіше культурне явище, що передає внутрішнє прагнення людини до самоствердження, дієвий важіль творчості та прогресу. А ще українську поезію сьогодні важко уявити без Ліни Костенко. У її дивовижному за красою і силою поетичному слові гармонійно поєдналися зворушлива ніжність і твердість духу справжнього борця, філософська заглибленість у проблеми буття й пристрасна емоційність. Тому щорічні заходи до Дня поезії у філії проводяться з метою розвитку поетичного слова, прищеплення любові до творчості поетеси та знайомства студентської молоді з відомими й талановитими людьми Сумщини.

Цього разу гостею свята стала Лауреат Міжнародних конкурсів та фестивалів, виконавиця пісень, художній керівник клубу авторської пісні «Булат» міста Суми Алла Титаренко. Вона виконала пісні на вірші відомих українських поетів.

Учасники гуртка художнього читання декламували поезію Лесі Українки, Ліни Костенко та Сергія Есеніна, а студент 2 курсу Володимир Фаєвський прочитав власні вірші. Цього дня на святі пролунав і прекрасний романс у виконанні керівника вокального ансамблю філії Наталії Цигвінцевої.

Сумська філія ХНУВС