У Харківському національному університеті внутрішніх справ діє добровільне волонтерське об’єднання курсантів і студентів «Неофіти», створене за ініціативи курсантів факультету № 1 у 2016 році. Сьогодні потужну команду з 30 осіб очолює курсант 3 курсу факультету № 1 рядовий поліції Таліна Незвієцька. Волонтерською групою розроблено принципи та стратегічні цілі об’єднання, а також план-проект «Меморандум про співпрацю між закладами вищої освіти системи МВС у сфері волонтерства».

Головні напрями діяльності «Неофітів» – допомога бійцям ООС та виробництво для них маскувальних сіток; організація свят, проведення тренінгів та цікавих занять для дітей, які перебувають в дитячих будинках та лікувальних санаторіях м. Харкова; добровільна здача крові в центрах переливання для осіб, які потребують невідкладної медичної допомоги; взаємодія з іншими благодійними партнерами по всій Україні на засадах партнерства й членства асоціацій.

За ці два роки було зроблено багато справ, адже девіз «Неофітів» – «Говори менше, роби більше!» Учасники волонтерського об’єднання зробили та передали більше десяти маскувальних сіток бійцям АТО та ООС; шість разів здавали кров у Центрі здачі крові; провели акції, під час яких збирали одяг та іграшки для дітей, які залишилися без піклування дорослих; відвідують дитячий тубдиспансер, вітають дітей, пригощають їх солодощами, влаштовують ігри, театралізовані вистави тощо; прищеплюють дітям любов до природи, проводячи разом із ними суботники та прогулянки.

Ряди волонтерської організації постійно поповнюються курсантами та студентами, які хочуть допомагати людям. Учасники волонтерського руху навчаються у провідних фахівців волонтерського руху, які проводять заняття у м. Харкові, відвідують різні тренінги, вдосконалюючи свої волонтерські вміння та навички.

Як зазначає голова волонтерського об’єднання «Неофіти»: «Від волонтерської діяльності ми отримуємо виключно позитивні емоції, і кількість бажаючих приєднатися до нас постійно зростає. Це надихає нас робити ще більше добрих справ. Ми пишаємося тим, що серед закладів вищої освіти МВС України, ми першими створили волонтерську організацію та надали приклад іншим. Ми завжди готові до співпраці і запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до нас».

ВЗГ ХНУВС