Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та члени робочої групи з ґендерних питань  – завідувач науково-методичного відділення підполковник поліції Вікторія Пугач, доцент кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 Наталія Бобро, доцент кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Вікторія Доценко, доцент кафедри соціології та психології факультету № 6 Лариса Шевченко – взяли участь у Міжнародній конференції «Врахування ґендерних питань у навчальних програмах закладів вищої освіти сектору безпеки і оборони», яка проходила у м. Києві.

Мета конференції – створення платформи для обміну досвідом, викликами та підходами з урахування ґендерної тематики й порядку денного «Жінки, мир, безпека» в навчальних програмах між представниками різних закладів освіти сектору безпеки і оборони, представниками міністерств країн ЄС, НАТО та країн-сусідів.

У своїй промові про ґендерний мейнстрімінг в освітній діяльності університету Валерій Сокуренко окреслив подальші його кроки.

Під час роботи конференції учасники обмінялися кращими практиками та методиками врахування ґендерних питань в розробці програм навчальних дисциплін та висвітлення здобувачам вищої освіти навчального матеріалу із забезпеченням розкриття та роз’яснення різноманітних потреб жінок і чоловіків, дівчат та хлопців у сфері безпеки, а також інституціоналізації ґендерної проблематики в секторі безпеки і оборони України.

Робоча група надала пропозиції до розробки рекомендацій із методології комплексної інтеграції ґендерних питань з покроковою інструкцією  – «Дорожньою картою».

ВЗГ ХНУВС